DUOTONE Select Concept Blue 2024

8 699,00 kr

(inkl. moms)

44240-3425135

SELECT är den mest mångsidiga och komfortabla brädan i Duotones brädserie. Den levererar för allt du vill göra, vågor, freestyle, freeride. Carbon-konstruktion för att ge en bättre pop samt mjukare flex.

Med Select får du den bästa freeridebrädan i branschen. I år har den fått en makeover med en ny outline som förbättrar komforten på vattnet och landningarna. Om du gillar freeriding och boosting är Select den bräda du behöver!

Fenor och skruv ingår.

Köp till bindning. Välj modell och lägg till vald bindning på ordern. Du hittar bindningar under "Tillbehör" eller i listan till höger.

Sista produkten i lager

Select 2024 har från i år en asymmetrisk däckform, uppdaterad outline och det nya Concept Blue-konstruktionen.

Flax Fiber kombineras med basaltlister för att ge en mjuk men aktiv känsla samtidigt som det är naturliga material som är betydligt mer hållbara. Select är det perfekta valet för åkare som vill njuta av freeride och hoppa högt.

Det asymmetriska däcket ger mer  flex på hälkanten av brädan, vilket pop innan hopp. Det större Space Flex-fönstret i hörnen ger ytterligare dämpning och ger brädan en fjädringsliknande känsla. Select är även en utmärkt bräda för lättare vind.

Om du letar efter en freeride-bräda som hjälper dig att plana tidigt, göra känslan mjukare och låter dig hoppa högre, välj då den nya Selectbrädan!

NYCKELFUNKTIONER

ASYMMETRISK DÄCK: Den nya designen på ovandelen ökar styvheten i hälkanten på brädan, vilket ger en mer linjär och förutsägbar flex.

SNABBASTE ”outlinen”:  Lång rail och snabbaste formen av DUTONE brädorna. Åk en storlek större än vanligt!

ÖVERLÄGSNA DÄMPNINGSEGENSKAPER: Select använder lin från flax istället för traditionellt glas vid laminering av brädan; detta nya material är naturligt, mer hållbart och erbjuder en jämnare flex i vågorna.

SPACE FLEX: Denna teknologi ger dig en jämn gång och tidig planing samt underlättar för bra snabba svängar.

BASALT STRINGER: Basaltfiber kommer från vulkanisk bergart. Fibern har låg global uppvärmningspotential eftersom det är en naturlig fiber. Detta ersätter både kol och glasfiber som material.

MJUKA SVÄNGAR: Den nya Select-designen fokuserar på sväng så att du enkelt kan göra kant-till-kant-svängar, antingen i vågorna eller på plattvatten

Den nya formen ger dig ännu mer komfort på vattnet och en jämnare gång genom vågor. Dessutom är planingströskeln förbättrad, och landningarna är också mjukare. Den nya formen innebär att du behöver välja en något längre bräda för att få förbättrad prestanda (Om du åkte en 38/41 förra året, skulle du föredra en 141/41 i år).

SIZES

135/39

138/40

141/41

WEIGHT

55-75KG

70-85KG

75-90KG

FINSET S-BEND FS

 4.5 CARBON 30

 4.5 CARBON 30

 4.5 CARBON 30

BOARD WEIGHT*

2,52KG

2,66KG

2,78KG

VÅRT BIDRAG TILL KLIMATSKYDD

Med en ny form och konstruktion blir Select en av Duotones första twin tips som går med i konsept blue-serien från Duotone. Genom att använda mer hållbara material i konstruktionsprocessen kombinerat med en fräsch design, tar Select ännu ett steg framåt för den nya säsongen.

44240-3425135
1 objekt

Tillbehör