Skidslipning RÖD Service

699,00 kr

(inkl. moms)

03RÖD

Få dina skidor i toppskick med vår professionella Wintersteiger stenslipningstjänst!

Att slipa och valla dina skidor är mycket viktigt för att du ska kunna njuta av skidåkningen till fullo. Läs mer om skidservice och underhåll lite längre ner.

Drop-in direkt i butiken. Du behöver inte lägga en weborder.

Se våra öppettider här.

LÄMNA IN SKIDORNA I BUTIKEN BILLDAL

Få dina skidor i toppskick med vår professionella Wintersteiger stenslipningstjänst!

Skicket på dina skidor spelar en avgörande roll i backen. För att få den bästa upplevelsen i backen är det viktigt att ta hand om och underhålla dina skidor med stenslipning/planslipning, kantslipning och valla.

I de flesta fall är BLÅ service rätt val. Då får du en riktig uppfräschning av dina belag, skarpa kanter och valla för bästa glid.

RÖD service: Om du vill ha en "helrekond" på dina skidor samt en viss grad (87-89) på din kanter och en ordentlig urborstning.

GRÖN service är tänkt för nya skidor som endast har fabriksvalla. Fabriksvalla håller inte särskilt bra och det är viktigt att valla skidorna innan första användning för bästa glid. Kanterna behöver också en genomkörare.

 

Varför är det viktigt att underhålla mina skidor / lämna in dem på Skidservice?

1. Skarpa kanter är avgörande för din slalomåkning eftersom du använder dem för att skära genom snön/isigt underlag i svängar. Det är särskilt viktigt att tänka på kanterna när du åker på isiga pister. Generellt sett bör du överväga att slipa kanterna efter några dagars åkning om du upplever att pisten är hård och isig.

2. Vallningen är en annan viktig del av skidservice. Vallan hjälper till att minska friktionen mellan skidan och snön, vilket är särskilt viktigt när det är kallt eller väldigt varmt. Dessutom förhindrar vallan att snön fastnar på skidorna när den är blöt. En bra riktlinje är att valla dina skidor ungefär en gång i veckan om du åker regelbundet. Detta kommer att se till att dina skidor presterar optimalt och ger dig bättre glid.

3. Slutligen är det viktigt att belagen på dina skidor är i gott skick. Belagen är skidornas bottenlager och de har en struktur som påverkar glidet. För att hålla skidorna i toppskick bör du överväga att slipa belagen en eller två gånger varje säsong. Detta hjälper till att bevara skidornas struktur och ger dig en fräsch och tydlig yta för bättre prestanda.

Genom att ta hand om dessa tre aspekter av skidservice kan du säkerställa att dina skidor alltid är i bra skick och att du kan njuta av en smidigare och mer kontrollerad åkupplevelse.

Behöver man valla nya skidor?

Ja, det är verkligen nödvändigt att valla dina nya slalomskidor. Även om de kommer med en fabriksvalla, är det viktigt att du vallar dem för att säkerställa optimalt glid i backen. Att valla dina skidor är nyckeln till att uppnå bästa prestanda och njuta av smidiga åkturer i backarna.

Tillägg:          

Ta bort gammal/överflödig valla + 100 kr                                                                      

Skidor i mkt dåligt skick /mkt repade +200kr                                                                                                                                                                                                                  

03RÖD

Tillbehör